😉 Składniki: - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 2 płaskie łyżki cukru + 1 łyżeczka do posypania - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 8 kromek chleba tostowego - garść malin i borówek (lub innych owoców) - kilka łyżek masła - szczypta soli - cukier puder do dekoracji Moje naczynia są kwadratowe, więc jedna z kromek poszła na dno, a 2 kolejne stworzyły coś na podobę kwiatu. Nasze tosty francuskie będą zapiekane w indywidualnych foremkach przez co zaoszczędzą nam troszkę czasu, który możemy spędzić z naszymi pociechami. Tym razem mam dla Was super przepis na tosty francuskie, ale w troszkę innej formie. Na pewno ucieszą się, że mogą Wam pomóc, a przy okazji będą mieć satysfakcję z własnoręcznie przygotowanych smakołyków. Przepis jest bardzo prosty, więc tosty francuskie możecie robić razem z dziećmi 🙂 - W miseczce łączymy ze sobą jajka, mleko, ekstrakt waniliowy, sól oraz 2 łyżki cukru. Kromki smarujemy cienką wartwą masła tylko po jednej stronie, następnie przecinamy je po skosie tworząc dwa trójkąty. Foremki przykrywamy luźno folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.