Składniki: 2 duże piersi kurczaka 200 g świeżego szpinaku baby 150 g pieczarek 1 cebula 4 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 g grubego makaronu (na zdjęciu bezglutenowe penne) sól Sposób wykonania: Mięso wkładamy do miski, nacieramy przyprawą gyros oraz olejem i odstawiamy do lodówki na noc. Na patelnię wrzucamy z powrotem kurczaka i dolewamy wodę (1/2 szklanki) odlaną z ugotowanego makaronu. Zamarynowane mięso kroimy w paski i wrzucamy razem z olejem na rozgrzaną patelnię. Mięso wykładamy z patelni a na jego miejsce wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażymy na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając, do momentu aż będzie rumiane.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/05/makaron-z-kurczakiem-gyros-i-szpinakiem.html