Polecam 🙂 Składniki: – 2 jajka – 50ml kefiru – 30g mąki kukurydzianej – garść drobno posiekanej zieleniny (u mnie koperek i pietruszka) – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 45g sera camembert – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czosnek granulowany, papryka słodka wędzona, kurkuma) Naleśnik/placek kukurydziany z camembertem Naleśnik/placek kukurydziany z camembertem Naleśnik/placek kukurydziany z camembertem Naleśnik/placek kukurydziany z camembertem Czas wracać na zdrowe tory i pozbyć się nadprogramowych kilogramów, dlatego na śniadanie proponuję przyrządzić pyszny i bardzo pożywny placko-naleśnik z zieleniną i camembertem. Ciasto przelać na suchą, mocno rozgrzaną, nieprzywierającą patelnie, zmniejszyć ognień i smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 5 minut na małym ogniu.