Pieczona pierś z indyka (do kanapek)

Śniadania
16.01.2019 22:04
Pieczona pierś z indyka (do kanapek)

Spróbujcie 🙂 Składniki: – duży kawałek filetu z piersi indyka ( ja biorę 800g, do kilograma) – 1 litr ciepłej wody – 2 łyżki soli – 1 łyżka cukru trzcinowego – 4 goździki – 5 ziarenek ziela angielskiego – 10 ziarnek pieprzu czarnego – 4 listki laurowe Marynata do pieczenia – 1 łyżka oleju rzepakowego – 1 łyżka sosu sojowego – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – 1 łyżka płynnego miodu – 1 łyżeczka kurkumy – 4 ząbki czosnku Wystarczy zamarynować mięso na kilkanaście godzin w najprostszej marynacie, następnie posmarować inną, również bardzo prostą marynatą, upiec i cieszyć się wspaniałym smakiem domowej wędliny. Piec przez 15 minut, następnie posmarować mięso resztą marynaty i piec przez kolejne 5-10 minut. W miseczce połączyć czosnek przeciśnięty przez praskę, z olejem, sosem sojowym, miodem, musztardą i kurkumą i wszystko dokładnie wymieszać. Osuszone mięso posmarować marynatą z każdej strony ( zostawić 2 łyżki marynaty do kolejnego posmarowania mięsa przed końcem pieczenia). Domowa szynka drobiowa pachnie wspaniale, jest delikatna w smaku, chuda, prawie dietetyczna, idealna do kanapek i najważniejsze- nie zawiera konserwantów i sztucznych polepszaczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/pieczona-piers-indyka-kanapek/