Składniki na 2 porcje: – 2 duże filety z piersi kurczaka – 20g twardej mozarelli – 20g sera feta – 20g ulubionego twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 duże pieczarki – 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego do nadzienia + 2 łyżki jogurtu do posmarowania filetów – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie oregano, bazylia, czosnek granulowany, kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka wędzona, sól i pieprz) Smacznego 🙂 Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami Ostrym nożem w każdej piersi zrobić nacięcie (wzdłuż) w rodzaju kieszonki starając się nie przeciąć mięsa na wylot. Różne pomysły na nadzienie do filetów z kurczaka tutaj prezentowałam, ale takiej mieszanki jeszcze nie było 🙂 Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pieczarki i sery połączyć ze sobą, dodać 2 łyżki jogurtu, przyprawy wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać.