czubata łyżka mąki pszennej Ciasto: 600 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżeczki soli Nadzienie: 160 g sera żółtego 150 g sera feta 125 g mozzarelli (1 kula) 4 jajka gruby szczypior do posypania wierzchu Wkładamy z powrotem do piekarnika i zapiekamy w tej samej temperaturze przez 5 minut do momentu aż białko się zetnie (żółtko powinno pozostać płynne). Ciasto wyjmujemy z miski, przez chwilę ugniatamy, a następnie dzielimy na cztery równe części. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 minut do wyrośnięcia. Każdy kawałek rozwałkowujemy na owalne placki, które przenosimy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wyjmujemy chaczapuri z piekarnika, na wierzch każdego wybijamy po jednym jajku. Dłonią wyrabiamy elastyczne ciasto, które nie powinno się kleić do miski i dłoni (jeśli jest klejące to podsypujemy mąką). Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.