Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach Proste i łatwe ciasto idealne na cieplejsze dni bo nie trzeba odpalać piekarnika ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: - 500 ml mleka - 2 żółtka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 150 g miękkiego masła - 5-6 łyżek cukru Jeśli masa ma grudki, rozwarstwia się to można ją jeszcze uratować, stawiając miskę metalową (plastik może się stopić ;) nad garnkiem z gorącą, parująca wodą i zmiksować jeszcze raz całość. 3. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody i odstawiamy do lekkiego tężenia. 4. Foremkę smarujemy delikatnie/gdzieniegdzie masłem i wykładamy folią spożywczą (jeśli to foremka silikonowa to możemy pominąć ten krok) 5. Dodatkowo: - 2 galaretki rubinowe lub o smaku takim aby były ciemno różowe - 3/4 słoiczka gęstego dżemu (użyłam malinowo jeżynowego) - 400 g herbatników - 2 łyżki jogurtu naturalnego - do dekoracji wiśnie kandyzowane - folia spożywcza do wyłożenia foremki.