Składniki: 1/2 główki małej kapusty 1/2 czerwonej papryki 1/2 ogórka 1/2 pęczka koperku 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1 marchew 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 ząbek czosnku Kapustę drobno pokroić. Dokładnie wymieszać i odstawić na na około 15 minut. Majonez wymieszać z jogurtem, pieprzem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Do kapusty dodać marchew, ogórka, paprykę, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Surówki z białej kapusty należą do moich ulubionych dodatków do obiadu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/surowka-z-bialej-kapusty-z-sosem-jogurtowo-majonezowym/