Dressingi i sosy do sałatek

Julianna
Sałatki
24.04.2019 9:46
Dressingi i sosy do sałatek

Polecam także inne przepisy na sosy: Klasyczny winegret1 łyżka octu winnego białego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy dijon, posiekane zioła, czosnek, miód Ocet (lub sok z cytryny), musztardę, sól i pieprz wymieszać, wlać oliwę, wymieszać trzepaczką, żeby powstał gładki sos. Dressing francuski1 łyżka soku z cytryny albo octu winnego lub jabłkowego 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu duża szczypta ziół prowansalskich sól pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: czosnek Miód, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz i roztarte zioła wymieszać. Winegret balsamiczny3 łyżki oliwy 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól pieprz opcjonalnie: szczypta chili Poniżej znajdziecie kilka podstawowych przepisów na dressingi i sosy, które można modyfikować po swojemu dodając dodatkowe składniki, jak na przykład zioła, ser feta lub parmezan, anchois, chrzan, sos sojowy. Przygotowując dressingi i sosy najpierw mieszamy sól i miód z octem lub sokiem z cytryny, a następnie dodajemy oliwę. Sos miodowo-musztardowypo 2 łyżki miodu, musztardy (np. dijon), octu winnego, oliwy szczypta soli i pieprzu Wlać oliwę, wymieszać trzepaczką, żeby powstał gładki sos. Wlać oliwę, wymieszać trzepaczką, żeby powstał gładki sos.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2019/04/dressingu-i-sosy-do-saatek.html