🙂 Składniki na 1 porcję: – 2 jajka – 30ml mleka – 20g mąki kukurydzianej – 20g oliwek – garść drobno posiekanego koperku – przyprawy wg smaku (u mnie czubryca zielona, kurkuma, papryka słodka wędzona, sól, pieprz) -1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Jeśli szukacie szybkiego, ciekawego i zarazem prostego w wykonaniu pomysłu na pożywne śniadanie, to zapraszam po mój nowy przepis na omlet kukurydziano- koperkowy z oliwkami. i awokado Omlet kukurydziano- koperkowy z oliwkami z kozim serem i awokado i awokado Omlet kukurydziano- koperkowy z oliwkami z kozim serem Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć ser kozi i plasterki awokado, przykryć drugą połową i zsunąć na talerz. Jest pożywny, szybki w wykonaniu, można do niego dodać ulubione dodatki, dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.