Składniki: - 250 g mąki dowolnego rodzaju (może być bezglutenowa) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki cynamonu - 4 łyżki ulubionego słodzidła (cukru, ksylitolu, erytrolu lub miodu) - 4 spore marchewki - 1 jajko - 1 szklanka mleka - 1 łyżka oleju rzepakowego - opcjonalnie: gorzka czekolada o zaw. kakao min. 70% - Wartość energetyczna: 137 kcal - Białko: 4,1 g - Tłuszcze: 2,3 g - Węglowodany: 26,3 g W osobnym naczyniu umieść mleko, olej, jajko oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Całość przelej do formy na babkę, piecz w temp. 180 ºC przez ok. 40 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/babka-marchewkowa/