Spróbujcie 🙂 Składniki: – 200g cukinii – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (u mnie 130g) – 100g śmietany – 1 jajko – 90g mąki orkiszowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, sól i pieprz) Ponieważ smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, można je zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Smażyć placki na suchej, mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Tym razem są to placki z mąki orkiszowej, z cukinią i kukurydzą. Placki orkiszowe z cukinią i kukurydzą Please follow and like us: Cukinię zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, kukurydzę odcedzić. Placki orkiszowe z cukinią i kukurydzą
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/placki-orkiszowe-z-cukinia-i-kukurydza/