- 1 kg wołowiny (bez kości) - 1 kg łopatki wieprzowej - 2 średnie golonki wieprzowe - 2 piersi z gęsi - 2 piersi z kurczaka - 0,5 kg wątróbki drobiowej - 0,5 kg świeżego boczku - 3 czerstwe bułki - 30-40 dag orzeszków pistacjowych - 5 jaj - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - garść suszonych grzybów - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 seler - 4 liście laurowe - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 2 łyżki suszonego majeranku - ½ łyżeczki kminku - pieprz - sól Gotowanie mięsa zacznij do piersi gęsich, wołowiny, golonki, następnie dodaj wieprzowinę, piersi z kurczaka, a na samym końcu wątróbkę (na około 3-4 minuty). Następnie połącz powstałą masę z 4 szklankami wywaru i wyrabiaj dodając kolejno: jajka, obrane orzechy pistacjowe i przyprawy. Odlej trochę wywaru z mięsa i zamocz w nim bułki.