Składniki na ciasto: 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 żółtko ½ łyżeczki soli 50 ml zimnej wody Składniki na farsz: 2 filety z kurczaka 1 mały brokuł 3 łyżki startego parmezanu 6 szt. pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 cebula 300 g śmietany 18% 3 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka gałka muszkatołowa olej do smażenia bułka tarta masło Mąkę połącz z posiekanym w kostkę masłem, żółtkiem, wodą i solą. W tym czasie oczyszczone brokuły podziel na różyczki, wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotuj przez ok. 3 minut – ostudź. Filety z kurczaka dopraw solą, pieprzem, oprósz odrobiną ostrej papryki – usmaż na niewielkiej ilości oleju – ostudź. Powstałą masę dodaj na upieczone ciasto, dodaj na górę pomidorki koktajlowe i piecz jeszcze przez około 30-40 minut w temperaturze 190- 200 stopni . Zagnieć ciasto, następnie zawiń je w folię aluminiową i włóż do zamrażarki na ok. 30 minut.