Mazurek "Pisanka wielkanocna" Helenki

Weronika
Wielkanoc
19.04.2019 9:01
Mazurek "Pisanka wielkanocna" Helenki

Ciasto owinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy delikatnie podsypanej mąką. Resztki ciasta rozwałkować na cienkie ruloniki, następnie zrolować je jak sznurek i układać w kawałkach na brzegu pisanki. 200 g mąki orkiszowej jasnej125 g masła2 ugotowane żółtka65 g cukru/ksylitolu150 g czekolady gorzkiej80 ml śmietany kremówkipłatki migdałowe, wiórki kokosowe, orzechyPrzygotowanie: wszyskie składniki na kruche ciasto umieścić w misie robota i płaskim mieszadłem połączyć w kulę. Ciasto ponakłuwać gęsto wiedelcem piec w 180 C 20 minut do zrumienienia w międzyczasie zagotować śmietankę kremówkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/04/mazurek-pisanka-wielkanocna-helenki.html