- 500 g mięsa mielonego - posiekany pęczek natki pietruszki - 1 cebula pokrojona w kostkę - 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) - 1/2 startego na tarce ziemniaka - 1 jajko - 1 łyżeczka suszonego oregano - sól - pieprz - mąką pszenna - olej rzepakowy do smażenia Sos z pomidorów - 3 pomidory malinowe - 500 ml passaty pomidorowej - 2 ząbki czosnku - suszone oregano, bazylia - sól i pieprz Pomidory sparz i obierz je ze skórki. Do naczynia żaroodpornego przelej zblendowany sos, ułóż pulpeciki i oczyszczoną z ziarenek kolorową papryczkę Przykryj naczynie folią aluminiową i duś przez około 40 minut w 180 stopniach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2021/02/17/pulpety-w-sosie-pomidorowym-z-kolorowymi-ostrymi-papryczkami/