Składniki
Składniki:
- Śledzik na okrągło z brzoskwinią i żurawiną 200 g SEKO
- 1 duża ugotowana marchew
- sok z połowy pomarańczy
- 1 duży ugotowany ziemniak
- papryka marynowana
- mały kubek śmietany 18%
- 3 łyżki mieszanki orzechów
Dressing:
- łyżka soku z cytryny
- łyżka miodu
- łyżka musztardy
- łyżka oliwy z oliwek
Przepis
Sposób przygotowania:
Śledzika drobno kroimy.
Dodajemy do niego obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę paprykę, orzechy, dressing i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 min.
Ugotowaną marchewkę blendujemy na puree, dodajemy sok z pomarańczy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Ziemniaka kroimy na grube plastry, podsmażamy je na maśle, aż się zarumienią.
Na talerz nakładamy 2 łyżki śmietany, 2 łyżki puree.
Na górze kładziemy plaster ziemniaka i przygotowanego wcześniej śledzia.