Sałatka śledziowa z rzeżuchą

Ewelina
Sałatki
28.03.2015 22:01
Sałatka śledziowa z rzeżuchą

Składniki

1-2 liście sałaty lodowej

1 podwójny filet ze śledzia typu Bismarck

1 jajko ugotowane na twardo

1/4 czerwonej papryki

kilka plasterków świeżego ogórka

rzeżucha do posypania

łyżka majonezu

łyżka jogurtu naturalnego

łyżeczka musztardy

Przepis

Sałatę, paprykę i ogórka opłukać, osuszyć.

Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki.

Paprykę pokroić w paseczki, ogórka w plasterki.

Filety śledziowe pokroić na mniejsze kawałki.

Ugotowane na twardo, wystudzone jajko, obrać, pokroić na osiem części.

Na talerzyku rozłożyć kawałki sałaty, śledzia, jajka, papryki i ogórka.

Majonez roztrzepać z jogurtem i musztardą.

Sałatkę polać sosem, posypać rzeżuchą.