Mazurek marcepanowy

Karol

Wielkanoc

18.04.2019 12:18

Mazurek marcepanowy

Mazurek marcepanowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łytżki gęstej śmietany 1/5 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli trochę cukru. masa marcepanowa dżem (raczej kwaśny np. porzeczki lub pigwa) Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sama masa by dawała za dużo słodyczy i do ciasta też nie polecam dawać za dużo cukru, dlatego złamałem go dżemem o kwaskowym charakterze. Sposób wykonania Z mąki, jajka, śmietany, margaryny i cukru wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Dekorujemy wg. uznania i odstawiamy najlepiej na 1 dzień. A Wy jakie mazurki najczęściej robicie na Wielkanoc? Układamy masę marcepanową na cieście.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/mazurek-marcepanowy/