Jajka faszerowane grzybami i oscypkiem

Karol

Śniadania

18.04.2019 12:19

Jajka faszerowane grzybami i oscypkiem

Jajka faszerowane grzybami i oscypkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 6 jajek 1 garść grzybów leśnych (suszonych) 1/3 szklanki osypka (startego na tarce) 1 cebula dymka 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka masła sól, pieprz szczypiorek (do dekoracji) Wpadłem na pomysł by do farszu dodać jakiś wyraźny w smaku ser i wybór padł na oscypka, Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyjmujemy ostrożnie żółtka. To też wpłynie na smak i będzie zaskoczeniem dla jedzących zazwyczaj jajka nafaszerowane pieczarkami. Grzyby namaczamy wcześniej w gorącej wodzie na kilka godzin. Posiekaną drobno cebulę smażymy na maśle do zeszklenia i studzimy. Jajka faszerowane grzybami lub pieczarkami zazwyczaj wydaja mi się mdłe i nawet dodanie musztardy niewiele zmienia.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/jajka-faszerowane-grzybami-i-oscypkiem/