Kremowy makaron

Ewelina
Makarony
19.06.2014 7:28
Kremowy makaron

Przepis

Kremowy makaron z łososiem wędzonym

- 200g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao

- 100g łososia wędzonego

- połowa dużej, świeżej papryczki chili

- 2 ząbki czosnku

- 200g śmietany 18%

- 400ml mleczka kokosowego

- pieprz, sól, płatki chili, starty imbir

- dodatkowo dodałam pół łyżeczki sosu Habaneros (bardzo pikantnego)

Wodę gotujemy w garnku i gdy zawrze wyłączamy, po czym wrzucamy do niej makaron na 3 minuty.

Na patelni podsmażamy papryczkę chili pokrojoną w cienkie paseczki, czosnek w plasterki, po czym dorzucamy łososia wędzonego pokrojonego w kostkę. Dodajemy śmietankę, mleczko kokosowe i doprawiamy do smaku. Ja lubię pikantne dodatki, zatem dodałam ostry sos na bazie papryczek habanero. Na patelnię dorzucić makaron, po czym wymieszać i chwilę podsmażyć.Podawać na talerze!

Smacznej soboty :)