Ciasto winogronowe z czerwonym winem

Ciasta
31.03.2019 22:16
Ciasto winogronowe z czerwonym winem

1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 jajko 1/4 szklanki oleju 50 g czekolady deserowej 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: około 1/3 szklanki wytrawnego czerwonego wina Pianka winogronowa: 1 kg czarnych winogron bezpestkowych 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 9 łyżeczek żelatyny Pianka śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 30 % 1/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Polewa czekoladowa: 25 g czekolady deserowej 25 g czekolady mlecznej 30 g śmietany kremówki 30% Share Pinterest Print Ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina, na nim pianka z czarnych winogron bezpestkowych i pianka z bitej śmietany. Następnie kilka łyżek dodać do masy z żelatyną, wymieszać i przełożyć do ubitej śmietany z winogronami, delikatnie wszystko mieszając. To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym Śmietanę ubić z cukrem pudrem i kilka łyżek dodać do ostudzonego mleka z żelatyną. Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Zmiksować. Blaszkę do pieczenia o wymiarach około 22 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać zmiksowane winogrona. Jajko z cukrem ubić na puszystą masę. Dodatkowo: winogrona do dekoracji nektar wieloowocowy Hortex Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Do rondelka wlać olej i dodać połamaną czekoladę. Sernik na zimno z mango → Następnie postawić na gaz i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny (nie wolno zagotować!). Wlać olej z czekoladą i czerwone wino. Wymieszać i przełożyć do reszty ubitej śmietany, delikatnie wszystko mieszając. Polewa czekoladowa: W rondelku mocno podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Gdy napęcznieje, podgrzewać, do momentu rozpuszczenia żelatyny (nie wolno zagotować!). Kilka łyżek masy przełożyć do rondelka i wsypać żelatynę. Ostudzone ciasto czekoladowe nasączyć czerwonym winem i wlać mus winogronowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/ciasto-winogronowe-z-czerwonym-winem/