Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 30 g. drożdży 1/3 szklanki oleju 1 jajko 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli Na kruszonkę: 50 g. masła 2 kopiaste łyżki maki 1 łyżka cukru Na masę serową: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 pełne łyżki cukru pudru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Wykonanie: Ja piekłam w zeszłym tygodniu, przepis dopiero dziś, bo po drodze były inne smakołyki :) Odstawić na 15-20 minut, żeby podrosły. Drożdże wkruszyć do ciepłego mleka, dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. Odstawić na 15-20 minut. Jajko i żółtka ubić z pozostałym cukrem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Piec w temperaturze 180 stopni 40-45 minut. Następnie, każdą część rozwałkować i posmarować połową sera, zostawiając wolne brzegi. Składniki na kruszonkę zagnieść.