Babka piernikowa.

Ciasta
23.11.2021 10:27
Babka piernikowa.

Miękka i wilgotna babka, pachnąca świętami. Spokojnie możecie ją upiec zamiast piernika. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a efekt zachwyci. Moja babka oblana jest białą czekoladą, ale możecie zamienić ją na czekoladę gorzką, lub mleczną. Zamiast czekolady, można polać babkę lukrem, lub najprościej, posypać cukrem pudrem. Gwarantuję, że w każdej wersji będzie pyszna :) Składniki: 250 g. masła, lub margaryny 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka szczypta soli 1 łyżka miodu 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżeczki dżemu (miałam wiśniowy) Polewa: 1 tabliczka …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/11/babka-piernikowa.html