Składniki: - 1 litr sera w kubełku - 3 dojrzałe mango - około 3 łyżki cukru pudru - opakowanie żelatyny - 1/2 szklanki gorącej wody - około 200 g ciasteczek kakaowych - około 100-150g masła Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Masę serową wylewamy na dno z ciasteczek, wstawiamy do lodówki na około godzinę, aby stężała. Do pozostałego musu z mango dodajemy pozostałą rozpuszczoną żelatynę (jeśli nam stężeje wystarczy ją lekko podgrzać), mieszamy. Ja podgrzewam masę serową (już z dodatkiem mango i cukru) w kąpieli wodnej, a następnie dodaję żelatynę. Ponownie wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby całość dobrze stężała. Aby nie powstały nam grudki, a żelatyna ładnie się rozpuściła masa serowa powinna mieć taką samą temperaturę jak dodawana do niej żelatyna. Ciasteczka kruszymy, łączymy z masłem, mieszamy i wykładamy na dno tortownicy.