PRZEPIS NA SZYBKI SERNIK BEZ SPODU SKŁADNIKI: wiaderko sera (1 kg, ja lubię ser z Włoszczowej lub z Piątnicy) 8 jajek 6 łyżek cukru (preferuje cukier puder, ale zwykły również będzie w porządku) około 3/4 kostki masła (prawdziwego, nie mixu) 3 łyżki kaszy manny Dzięki 5 prostym składnikom wyczarujecie szybki sernik w zaledwie 15 minut! Te z Was, które zaglądają do mnie regularnie, wiedzą już, że uwielbiam gotować, ale wybieram dania, które są szybkie lub mega szybkie, bo na nadmiar czasu nie narzekam. Ten przepis na szybki sernik bez spodu polecam tym z Was, którzy lubią nieco tradycji, pyszny smak i są … leniuchami. Pierwszy okazjonalny sernik wiedeński, a drugi mój przepis, to szybki sernik bez spodu, na zrobienie którego wystarczy mi 15 minut! Po około 5 minutach schodzimy z temperaturą na 180 st. Gdyby sernik przybierał zbyt dużych rumieńców można zmniejszyć temperaturę nawet do 160 st C. Uwielbiam ser twarogowy w różnych konfiguracjach i daniach, nie ograniczając się jedynie do klusek z serem na obiad 😉 Zauważyłam, że spodobał się Wam przepis na muffiny serowe na słodko, więc śpieszę z kolejną porcją serowego wypieku. Ubitą pianę, przekładamy do drugiej miski, a w misie od robota ucieramy żółtka z cukrem, po 3-4 minutach dokładamy pokrojone na kawałki masło. Polecam również – przepis na błyskawiczny sernik na zimno bez pieczenia. Przepis na szybki sernik bez spodu ma ten plus, że zawsze wychodzi pyszny! Na koniec już tylko delikatnie łopatką mieszamy całość z pianą z białek.