→ Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Naleśniki z prażonymi jabłkami, serkiem i miętą → Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami → Muffinki z malinami i białą czekoladą Składniki: - 13 kromek chleba tostowego - 3 jajka - 1/2 szklanki mleka - 5 łyżeczek domowego cukru waniliowego - masło - cukier puder do posypania - świeża mięta do dekoracji Nadzienie: - 125 g ricotty - 280 g malin mrożonych Hortex - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Maliny rozmrozić, delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do miseczki i lekko rozgnieść widelcem. Następnie maczać w jajku i smażyć (na średnim ogniu) na rozgrzanym maśle na złoty kolor (z każdej strony). W miseczce dokładnie roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem waniliowym. Farsz przygotowałam z malin i ricotty. Użyłam mrożonych malin Hortex, dzięki którym jesienią i zimą można poczuć smak lata 😉 Idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser. Chleb tostowy należy najpierw rozwałkować, żeby łatwo się zwijał.