Polecam 🙂 Składniki: Budyń waniliowy: 2 szklanki mleka 3,2 % 4 żółtka 3 łyżki domowego cukru waniliowego 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej Sos malinowy: 250 g malin świeżych lub mrożonych 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 6 łyżek cukru trzcinowego Przygotowanie: Deser z czereśniami i kardamonem → Kokosowy pudding z chia → Ryż na mleku z wanilią Share Pinterest Print Domowy budyń waniliowy z dodatkiem sosu malinowego z czerwonym winem. To też może Cię zainteresować: → Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki → → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, aż wino odparuje i osiągniemy konsystencję sosu. Mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, żółtka i 1 szklankę mleka dokładnie zmiksować. Budyń to deser, który każdy zna, ale nie każdy wie jak prosto można go przygotować samemu.