Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka wieprzowa) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone ziele angielskie) po połowie czerwonej, zielonej i żółtej papryki połowa małej cukinii 2 pomidory rzymskie/śliwkowe 125 g żółtego sera 1 łyżka masła pieprz sól Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem. Tym razem przygotowałam koszyczki z mielonego mięsa z warzywami. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, ale będą równie smaczne z indyka lub kurczaka. Jest to świetna propozycja na obiad, dzięki temu, że koszyczki pieczemy w piekarniku są one dużo zdrowsze nie tradycyjne kotlety mielone i smakują fenomenalnie 😀 Następnie z mięsa formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie pieczemy około 50 minut w 170°C (z termoobiegiem).