Wiosenny torcik twarogowy

Pati
Śniadania
02.02.2018 10:46
Wiosenny torcik twarogowy

Wiosenny torcik twarogowy Składniki: 2 wafle 100 g masła 500 g sera białego 2 jajka 4 pełne łyżeczki żelatyny pół szklanki mleka 3 łyżki śmietany 4-5 ogórki gruntowe (ew. 2 szklarniowe) pęczek rzodkiewki pęczek koperku 2 ząbki czosnku pieprz sól Do gorącego dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia (najlepiej do tego użyć miksera). Dodatkowo do dekoracji: ogórek 2-3 rzodkiewki garść posiekanej natki pietruszki Spód tortownicy przykrywamy papierem do pieczenia i dokładnie wykładamy andrutami z masłem. Ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy. Następnie dodajemy mleko z żelatyną i dokładnie miksujemy. Do sera dodajemy żółtka, śmietanę, koperek, czosnek i przyprawiamy. Na samym końcu dodajemy warzywa i delikatnie mieszamy łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/sniadania/wiosenny-torcik-twarogowy