Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków

Weronika
Obiad
30.03.2019 15:49
Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków

Na cebuli ułożyć jagnięcinę, następnie podlać bulionem wstawić pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 250 C i piec 10 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 160 C i piec 2 godziny pod przykryciem w miedzyczasie można podlać kilkakrotnie sosem. 20 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i piec odkryte mięso do zrumienienia upieczone mięso kroić gdy odpocznie po około 10 minutach SMACZNEGO ! Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Umieścić w naczyniu, obłożyć igiełkami rozmarynu, przykryć folią spożywczą i ustawić na noc w lodówce obrać i pokroić w grube plastry 2 cebule. Czy wiesz, że owce są jedynymi z nielicznych ssaków, które nie zapadają na choroby nowotworowe? To nie tylko smak ale i wartości odżywcze i zdrowotne powinny skłonić do rozejrzeniem się za tym rarytasem. Przepis na szybkie kotleciki znajdziesz na blogu - tutaj Dziś proponuję przygotownie łopatki cielęcej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/02/opatka-jagnieca-z-piekarnika-uczta.html