Kiszona kapusta z papryką i pieczarkami

Weronika
Obiad
30.03.2019 15:52
Kiszona kapusta z papryką i pieczarkami

Posolić, oprószyć pieprzem i podsmażać, aż z pieczarek odparuje woda i zaczną się złocić przekroić paprykę, wykroić gniazda nasienne, następnie pokroić w dużą kostkę do garnka z gotującą się kapustą dodać pokrojoną paprykę i podsmażone pieczarki i kminek. kapustę kiszoną zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem w międzyczasie zeszklić obraną, pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić do miękkości kapusty na koniec zagęścić kapustę mąką podawać z ulubionymi dodatkami SMACZNEGO ! Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków, pieczywa również.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/03/kapusta-kiszona-duszona-z-papryka-i.html