Bitki z indyka

Weronika
Obiad
07.05.2019 8:49
Bitki z indyka

Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić na ćwiartki, następnie w paski mięso posolić, oprószyć pieprzem i papryką w proszku, następnie obtoczyć w mące. Zdjąć mięso z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dorzucić na koniec paski papryki podsmażone mięso i cebulkę z papryką przełożyć do rondla. filet z indyka pociąć w poprzek włókien na 2 cm plastry. Polecam! 600 g filetu z indyka1 cebula250 g pieczarek1 czerwona papryka1 szklanka bulionusól, pieprzpapryka w proszku2 łyżki mąki krupczatkiolej do smażeniakwaśna śmietanazieleninaWykonanie: Jeśli omijasz filet z indyka szerokim łukiem, bo myślisz, że to nieciekawe, suche mięso koniecznie zrób te bitki! Posypać na talerzu zieleniną SMACZNEGO ! Bitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2018/06/bitki-z-indyka.html