Na koniec dodać odciśniętą w dłoni marchewkę i ponownie wymieszać masę wyłożyć na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia piec w 175 C około 20 minut ściereczkę kuchenną wysypać przez sitko cukrem pudrem i wyłożyć ciasto do góry nogami. Zwinąć ponownie roladę, owinąć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc przed podaniem posypać cukrem pudrem Rolada biszkoptowa z dodatkiem startej marchewki jest kolorowa i zawiera na pewno więcej składników odżywczych niż tradycyjny biszkopt. Na koniec stopniowo dolać olej i esencję waniliową w odzielnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem i imbirem suche składniki delikatnie wmieszać w 3 partiach do ubitych jaj. Polecam!2 marchewki (ok. 280 g)3 duże jaja100 g mąki orkiszowej tortowej2 łyżki oleju1/2 szklanki cukru/ksylitolu1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonuesencja waniliowa1/3 łyżeczka mielonego imbiruPrzygotowanie:SMACZNEGO!inspiracja przepisu na biszkopt marchewkowy stąd Odłożyć na kratkę do wystudzenia przygotować krem wg tego przepisu całkowicie wystudzony placek marchewkowy rozwinąć i posmarować kremem.