Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia podawać z sałatką z buraczków, dipem jogurtowym i ewentualnie pieczonymi batatmi SMACZNEGO ! źródło: Mit Liebe - Food Magazin von EDEKA nr. 1/2019 Kotleciki z brokuła i zielonego groszku to ciekawy pomysł na wegeteriański obiad. Niecodzienne, bardzo zielone, po prostu pycha!250 g różyczek brokuła300 g mrożonego zielonego groszku100 g szpinaku (też mrożony)100 g błyskawicznych płatków owsianychsól, pieprz2 ząbki czosnku1 łyżeczka musztardy - opcjonalnieolej do smażeniabułka tarta do obtoczenia - opcjonalnie 400 g jogurtu greckiego+koperek+sok z 1/2 cytryny+1 łyżka mustsztardy+sól, pieprz+2 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie: Na koniec wycisnąć nadmiar wody ręką obrać czosnek i posiekać, następnie zblenować z zieloną masą żyrafą niezbyt dokładnie Wymieszać z płatkami owsianymi, doprawić solą, pieprzem, musztardą. Odstawić na 10 minut w międzyczasie przygotować dip jogurtowy (patrz składniki wyżej) i sałatkę z buraczków, z tego przepisu.