Farsz: gotowane mięso i warzywa z rosołu sól, pieprz W tym czasie mielimy produkty na farsz i doprawiamy do smaku. gotowane mięso i warzywa z rosołu sól, pieprz Podajemy z ulubionym sosem (jeśli szukacie inspiracji na sos to zapraszam tu: sosy i czatneje) Powstałe paszteciki układamy na blasze posmarowanej olejem. Podajemy z ulubionym sosem (jeśli szukacie inspiracji na sos to zapraszam tu: sosy i czatneje) Paszteciki drożdżowe z mięsem Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka wody 20 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru. W tym czasie mielimy produkty na farsz i doprawiamy do smaku. Tym razem przygotowaliśmy farsz z kury rosołowej i warzyw z rosołu. Na stolnicy rozsypujemy mąkę, rozwałkujemy na ok. 3-4 mm. Ciasto drożdżowe jeszcze raz wyrabiamy i dzielimy na trzy mniejsze części. Smacznego Więcej pomysłów na potrawy z ciasta drożdżowego: