Panna Cotta truskawkowa

Ewelina
Przepisy
17.06.2014 9:36
Panna Cotta truskawkowa

Przepis

Składniki:

150 ml śmietany 30%

150 ml mleka

10-12 g żelatyny

15-30 dag cukru ( w zależności od słodkości owoców i tego jakie sami chcemy słodkie)

zmiksowane truskawki z cukrem

Śmietanę i mleko wlewamy do rondelka, gotujemy. Dodajemy cukier i czekamy aż wszystko się na zagotuje. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody ( musi napęcznieć) Jak mleko i śmietana się nam zagotują ściągamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do momentu aż się na rozpuści, dodajemy zmiksowane truskawki z cukrem ( ja dałam 6 łyżek) Przelewamy do miseczek, czekamy aż się na ostudzi i wstawiamy do lodówki do stężenia. Ja po wyjęciu z miseczek polałam jeszcze zmiksowanymi truskawkami z cukrem. Pyszności :)))

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną