Ala Pana Cotta

Krzysztof
Przepisy
17.07.2014 13:14
Ala Pana Cotta

Przepis

Składniki:

200 ml mleka

200 ml śmietany kremówki (30%-36%)

2 łyżeczki żelatyny

opakowanie cukru wanilinowego

laska wanilii

0,5 szklanki cukru

500 g malin

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy laskę wanilii i cukier waniliowy. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. Całość zagotowujemy, wyłączmy ogień, wsypujemy żelatynę i mieszamy dokładnie do momentu rozpuszczenia się żelatyny. Następnie w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę i łączymy z ostudzonym mlekiem. Masę przelewamy do czterech naczynek i odstawiamy do stężenia.

Maliny blendujemy, aż otrzymamy jednolitą masę (jeżeli ktoś lubi na słodko można dodać cukier puder do smaku) następnie przelewamy do naczynek i przyozdabiamy :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną