SKŁADNIKI (na 24 rożki): 2 opakowania ciasta francuskiego 3 duże jabłka 1 łyżka mąki tortowej 3 łyżki cukru cynamon sok z połówki cytryny 1 jajko 2 łyżki wody PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Część z nich zdążyłam przez ten czas przetestować na sobie i innych domownikach i dopracować - tak, że na stałe wpisały się do menu w naszym domu. Do pokrojonych jabłek dodajemy 3 łyżki cukru, mąkę, cynamon i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadratów (z dwóch ciast wyjdą 24 rożki). Układamy rożki na blaszce, nakłuwamy i smarujemy roztrzepanym z wodą jajkiem. Teraz dla niej mogą nie istnieć inne desery, jakie tworzę, bo zawsze pyta, czy zrobię właśnie jej ulubione rożki.