Gulasz z szynki w sosie jabłkowo-cebulowym Czas przygotowania: 30 minut, czas gotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kg mięsa z szynki 3 łyżki oleju 2 cebule 1 jabłko 1 łyżeczka Vegety Natur 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 100 ml ketchupu 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Mięso pokroić w kostkę. Dodać pozostałą łyżkę oleju, rozgrzać i dodać cebulkę, smażyć aż zmięknie, dodać czosnek, jeszcze smażyć przez minutę i całość przełożyć do garnka z mięsem, dodać starte jabłko, vegetę natur, posolić i popieprzyć. Ja podałam ten gulasz z ryżem i surówką z kapusty, rzodkiewki i marchewki ale można podać z ziemniakami lub makaronem. Tym razem zrobiłam gulasz z szynki w sosie z jabłkiem, cebulką, miodem i ketchupem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać mięso - smażyć, mieszając aż mięso będzie rumiane, przełożyć do garnka.