Składniki na dużą blachę: * 400 g ciemnych, kakaowych herbatników * 1 paczka krakersów * 400 g masy krówkowej * 750 g serka mascarpone * 3/4 szklanki śmietanki 30 % + 4 łyżki cukru pudru * 5 podwójnych batonów LION * 500 ml śmietanki 36% + 2 łyżki cukru pudru Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę z herbatników kakaowych. Tak przygotowaną masę wykładamy na krakersy i na górze układamy jeszcze jedną warstwę kakaowych herbatników. W naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę 30% z cukrem pudrem. Podgrzewamy masę krówkową i ciepłą wylewamy na herbatniki, równo smarując. Na masę krówkową układamy krakersy. W wysokim naczyniu ubijamy 500 ml śmietanki 36% i dodajemy cukier puder. Ciasto świetne właśnie na takie okazje, jest naprawdę mało czasochłonne i bez pieczenia.