Składniki: - 150 g dobrej jakości tuńczyka (najlepiej ze słoika, tuńczyk w kawałkach) - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki oliwy z oliwek – polecam oliwy ze sklepu Amus - 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku - świeżo mielony pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Tuńczyka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy na początek 1 łyżkę jogurtu, oliwą z oliwek, doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i niedużą ilością soli. Możecie tu oczywiście zmieniać smak dodając inne przyprawy lub zielone dodatki (pasta dobrze też smakuje z zieloną pietruszką lub koperkiem). A jeśli lubicie tuńczyka polecam Wam również przepis na lekkie kotleciki z tuńczyka (klik).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/pasta-z-tunczyka-zdrowe-smarowidlo-do-kanapek/