Składniki: 2 szklanki mąki pszennej typ 405 2 szklanki mleka 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 2 łyżki cukru (w opcji wytrawnej pominąć) 1/3 szklanki oleju 1 łyżka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, odłożyć na bok, a do misy miksera dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Korzystam z takiej o dużej mocy (1300W) i jest spora różnica w smaku w porównaniu do mojej drugiej gofrownicy serduszkowej o mocy 1100W. Lekkie i chrupiące gofry to punkt obowiązkowy w naszym menu : ) Są bardzo szybkie i proste do przygotowania. Piec w mocno rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/lekkie-chrupiace-gofry/