Colesław z młodej kapusty

Obiad
23.07.2020 12:05
Colesław z młodej kapusty

Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 szalotka 1 młoda marchewka kilka gałązek koperku 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) sól, czarny pieprz do smaku (ok. 1/2 łyżeczki) Ile Pań domu tyle różnych wersji, podstawą jest poszatkowana kapusta, latem obowiązkowo młoda : ) Najczęściej dressing przygotowuje się na bazie majonezu, ale w lżejszej wersji wyśmienicie sprawdzi się jogurt naturalny. Kapustę drobno poszatkować, dodać starą na dużych oczkach tarki marchewkę, posiekaną szalotkę i koperek. Pozostałe składniki wymieszać w małej miseczce, dodać do warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/coleslaw-z-mlodej-kapusty/