Składniki: 3 puszki białej fasoli 1 gruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku duża garść suszonej żurawiny sól pieprz olej rzepakowy Fasolę odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią pokrojone w mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Był dla nas trochę za słodki, więc jedliśmy go z sałatą z winegretem. Pasztet z cukinii z kaparami Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/pasztet-z-fasoli-i-zurawiny/