Przepis z kolekcji mojej Bratowej : ) Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): 250 g puree z dyni 200 g masła 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka otarta z 1 pomarańczy lub 2 mandarynek 3 jajka (wielkość L) 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło przełożyć do garnka, roztopić na niewielkim ogniu, dodać cukier i cukier wanilinowy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać do maślanej masy i zmiksować na najniższych obrotach miksera. Ciasto ma piękny pomarańczowy kolor, ale nie tylko świetnie się prezentuje, ale równie pysznie smakuje i idealnie umili Wam obecne deszczowe, jesienne dni. Dodać mus z dyni skórkę otartą ze sparzonej i osuszonej pomarańczy, wymieszać, przestudzić.