Naleśnik szpinakowy - 50 g mrożonego szpinaku Hortex - 50 g jogurtu naturalnego - 50 ml soku jabłkowego Hortex - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki mąki pszennej - dodatki: 1 banan, sok z 1/2 cytryny ok. 5-6 dużych truskawek - polewa: 1/2 tabliczki czekolady + 2 łyżki mleka (rozpuścić w kąpieli wodnej) Szaszłyki na słodko (składniki na ok. 12 sztuk) Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować na gładką masę. To wszystko skąpane w polewie z gorzkiej czekolady. Banana obrać, polać sokiem z cytryny i pokroić w plasterki. Usmażyć na złoto naleśnika (z obu stron). Postanowiłam to wszystko połączyć w wiosenne, lekkie szaszłyki!