Domowe biszkopty

Przekąski
15.03.2019 12:15
Domowe biszkopty

Aż zrobiło mi się wstyd, że wcześniej kompletnie nie zwracałam na to uwagi, tylko kupowałam takie produkty, nie zważając na to, co w nich tak naprawdę siedzi. Składniki (około 30 sztuk) 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Przygotowanie ciasta na biszkopty nie odbiega niczym od przygotowania klasycznego biszkoptu, a nawet jest prostsze i szybsze. Kiedy ostatnim razem byłam w sklepie z zamiarem kupienia okrągłych biszkoptów do zrobienia sernika na zimno, odwróciłam opakowanie, zerknęłam na skład i to był moment, w którym moje oczy bardzo się rozszerzyły… Moje biszkopty nie były zbyt słodkie, bo przygotowałam je z myślą o wykorzystaniu do deserów, ale jeśli ktoś miałby ochotę, to może dodać trochę więcej cukru do ciasta. Może i nie wyjdą piękne i równiutkie, jak te w sklepie, ale potrzebujemy do nich tylko czterech naturalnych składników , a nie całą tablicę Mendelejewa. Delikatnie staramy się wmieszać suche składniki do ciasta, tak aby nie powstały grudki i masa pozostała puszysta. Zajmuje to nie więcej niż 30 minut (łącznie z pieczeniem) i jest mega proste! Na papier wykładamy ciasto po jednej łyżeczce (w kształcie kółek), zachowując odstępy. Wykorzystujemy do deserów, serników na zimno, a także możemy podawać dzieciom jako małą przekąskę. I co najważniejsze, można je bez obaw podawać dzieciom, które lubią tego typu przekąski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/domowe-biszkopty/