Sos 2 łyżki oliwy z oliwek kawałek świeżego imbiru łyżeczkę mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu klonowego 7 łyżek wody po ciecierzycy Warzywa po pół papryki żółtej, czerwonej i zielonej pół cebuli 200 g fasolki szparagowej świeża lub suszona kolendra Składniki: (na dwie osoby) Ciecierzyca 100 g suchej ciecierzycy lub 1 puszkę po łyżeczce czosnku granulowanego i papryki wędzonej w proszku pół łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Ciecierzycę łączymy w misce z przyprawami i olejem po czym smażymy na patelni przez około 5 minut. łyżka sezamu Wykonanie: Jeśli używasz suchej ciecierzycy to należy ją namoczyć wcześniej co najmniej przez 12 godzin, a następnie przez godzinę gotować. Papryki i cebulę kroimy i podsmażamy na osobnej patelni z kolendrą nie za długo, aby zachowały chrupkość. Sos mieszamy w osobnej miseczce, dodajemy do ciecierzycy i smażymy kolejne 5 minut, aż zgęstnieje.