Składniki: Ciasto: 100 ml wody 1 łyżka oleju lub masła 3 łyżki kakao 1 łyżka oleju lub masła 3 łyżki kakao 250 g maki pszennej Ciasto: 100 ml wody 1 łyżka oleju lub masła 3 łyżki kakao 250 g maki pszennej Farsz: 120 g mascarpone 120 g serka kremowego 1 łyżka soku z cytryny 50 g cukru 300 g mrożonych truskawek (lub świeżych) Sos karmelowy: 100 g czekolady karmelowej 200 ml śmietanki 36% Przygotowanie: Truskawki podgrzać w rondelku z cukrem i sokiem z cytryny. Na koniec dodać łyżkę oleju i wyrabiać tak długo, aż ciasto stanie się elastyczne. Przygotować sos: Tabliczkę czekolady karmelowej posiekać i rozpuścić w 200 ml śmietanki. Dodać kakao, szczyptę soli i powoli dodawać wodę, jedną ręką wyrabiając ciasto. Na każdy krążek nakładać małą łyżeczkę farszu i zlepić pierogi. Podgrzać wodę musi być mocno ciepła, ale nie wrząca.